logo
logo
Søk i Blockwatne.no

Møt vinnerne av «Tilbake til røttene»-konkurransen

Bli med vennetrioen fra Lierstranda på en reise tilbake til den bekymringsløse barndommen med evige somre, og les historier om sterke vennskapsbånd som varer livet ut.

Tilbake til røttene

- På bildet ser du meg til venstre, min venninne May-Britt Edvardsen i midten og søsteren min Anne-Berit Ek til høyre, sier Liv Kristin Letmolie, innsenderen av bildet.

May-Britt, Anne-Berit og Liv vant Tilbake til Røttene-konkurransen, hvor deltakerne skulle sende inn sitt flotteste barndomsbilde, og det beste bidraget vant en rekonstruksjon av bildet. De to andre hadde ingen anelse om at Liv hadde sendt inn bidrag til konkurransen.

I tillegg til selve rekonstrueringen av bildet fikk de full profesjonell styling av makeup-artist og stylist, og avsluttet kvelden med hyggelig middag på Ekebergrestauranten i Oslo.

Bli med å se når vi gjenskaper barndomsbildet i filmen under.

Se filmen her.

Tilbake til røttene

Godt samhold i et trygt nabolag
Originalbildet er fra 70-tallet, og ble tatt på Lierstranda, der damene har vokst opp sammen.

- Mitt beste minne fra barndommen er tryggheten vi følte, at vi alltid hadde hverandre, og hvis det var noe som skjedde ute, kunne vi alltid gå til en nabo. Det var alltid noen som tok vare på oss, sier May-Britt.

- Samholdet var godt i barndommen, sier Anne-Berit.

- Alle som ville være med å leke fikk være med å leke, enten de var små eller store. De store passet på de små. De voksne passet også på naboens barn, legger Liv til.

Nært og godt vennskap i over 50 år
- Da mamma døde kom May-Britt hjem til meg, og sa: sett deg i sofaen, jeg skal lage middag til deg. Jeg fikk mange blomster og kondolanser, men det at du kom og gjorde det, det var sterkt. Jeg får nesten tårer i øynene når jeg tenker på det, sier Liv og ser på May-Britt.

De tre har kjent hverandre i snart 50 år, og har vært med hverandre gjennom oppturer og nedturer.

- Vennskapet mellom oss er veldig viktig for meg. Jeg vet at jeg alltid kan ringe May-Britt, for å få trøst, oppmuntring eller gode råd, sier Liv.

- Eller dårlige råd, skyter May-Britt inn, og ler.

Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!