logo
logo
Søk i Blockwatne.no
Tilbake til prosjektsiden I nabolaget

Barnevennlig og idyllisk på Sommerenga

Sommerenga ligger naturskjønt til på Voll & Lund med alt du trenger innen rekkevidde. Med nærhet til både byen og marka kan du nyte det beste fra to verdener.

Helt ny bydel - Voll & Lund

Sommerenga ligger vakkert til på Ringsakersiden av den nye bydelen Voll & Lund, helt på grensen til Hamar. Boligområdet er konstruert og tilrettelagt for å harmonere med det opprinnelige kulturlandskapet. Bygningene får farger som skaper assosiasjoner til gamle gårder og jordbruk, og boligene bygges rundt felles langstrakte tun med åpning mot syd og utsikten til Mjøsa. Det er lagt vekt på miljø- og energihensyn i et langsiktig, bærekraftig perspektiv i hele bydelen. Derfor har alle boligene fjernvarme, gulvvarme eller radiatorer, balansert ventilasjon og varmegjenvinning. Dette blir et godt sted å leve og vokse opp for mennesker i alle aldre.

Grønt og idyllisk

På Sommerenga bor du svært landlig til, med kort vei til naturopplevelser og avkobling i det grønne. Boligområdet ligger høyt og fritt med flott utsikt over det naturskjønne landskapet mot både syd og vest. Selve utbyggingen skal følge det bølgende, karakteristiske landskapet. Det er lagt inn store grøntdrag mellom boligfeltene som skal understreke det opprinnelige slettelandskapet, og turterrenget starter faktisk rett utenfor døren. Både området og boligene har svært gode lys- og solforhold. Det byr på gode muligheter for skiturer om vinteren og fotturer om sommeren, til glede for alle medlemmer av familien. Her får dere et avslappende rekreasjonsområde for de voksne og et magisk lekeområde for barn.

Alt lett tilgjengelig

På tross av sin fredelige beliggenhet er Sommerenga nært til alt du trenger i hverdagen. Området byr på svært gode oppvekstvilkår med barnehager, skoler og nærbutikk i umiddelbar nærhet. Det finnes hele tre barnehager, seks barne- og ungdomsskoler og to videregående skoler innen en radius på bare 2,8 km. Dessuten står en rekke idrettsanlegg til disposisjon i nærheten, og sikrer god dekning for alle sportsentusiaster. Det er kun to kilometer til Stortorget på Hamar, og gode bussforbindelser til både Hamar sentrum og andre omkringliggende områder.

Nabolagsprofil

Barnehage

Tre barnehager i nærheten

Butikk

Nærbutikk

Skole

Flere barne- og ungdomsskoler i nærheten

Se hva naboene mener om området Nabolaget i bilder
Sommerenga
Larsen - folk i Strandgata
Sommerenga
Ny lekepark i Hamar sentrum
Sommerenga
Fra Domkirkeodden
Sommerenga
OL-Amfi i kveldsstemning
Sommerenga
Stupetårnet speiler seg i Mjøsa
Tilbake til prosjektsiden
Til toppen
Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!