logo
logo
Søk i Blockwatne.no

Slik er prosessen når du kjøper ny bolig med Block Watne

Det å kjøpe en bolig som ikke er bygget ennå, betyr slett ikke at du kjøper den ferdig og uten mulighet for endringer. Faktisk gir det deg langt flere muligheter for å tilpasse den slik du ønsker. Her tar vi deg gjennom prosessen.

Slik er prosessen når du kjøper ny bolig med Block Watne

Det å kjøpe ny bolig er en spennende prosess. Hjemmet vårt er noe av det vi identifiserer oss mest med. Vi vil være stolte av det, det skal vise hvem vi er som person og hva vi er opptatt av.

Når du er på boligjakt handler det om å finne et hjem som er funksjonelt, har løsninger som gjør at du kan gjemme bort rotet ditt, men samtidig gir rom for lek og moro.

Da lurer du muligens på hvordan et kjøp vil foregå med en utbygger som Block Watne, hvor boligen kanskje ikke er bygget ennå. Her tar vi deg gjennom prosessen.

Slik får du oppleve boligen før den er bygget

Du kan alltid melde din interesse for boliger på Block Watne sine nettsider. Da får du raskt veiledning og svar på det du lurer på, for det er klart at du gjerne vil ha et inntrykk av hvordan din nye bolig skal se ut. 

Og selv om boligen ikke er bygget ennå, er det fullt mulig å få et bilde på hvordan det vil komme til å se ut hjemme hos deg. 

– Vi strekker oss langt for at folk skal få inntrykk av hvordan boligen vil se ut. Vi bruker 3D-tegninger for å illustrere både fasade og interiør. I tillegg har vi ofte visningsboliger i nærheten hvor du kan komme og se hvordan en ferdig bolig ser ut, og hvilke produkter og standard det er i hjemmet. Vi kan ta deg med til et lignende boligfelt så du får se hvordan det ser ut i det virkelige liv, sier Pernille Strøm, salgskonsulent ved Block Watne i Vestfold

I tillegg kan du når som helst komme å se på feltet der boligen bygges.

©Stig Jarnes - www.stigjarnes.com

Pernille Strøm, salgskonsulent i Block Watne

Fordelen ved å velge en helt ny bolig

Når du velger å gå for en helt ny bolig, har du mulighet til å være med på prosessen helt fra starten av, og kan velge akkurat hvordan du vil ha det hjemme hos deg.

– Du kan i stor grad påvirke hvordan boligen din skal se ut hvis du går for nye boligprosjekter. Vi har lang erfaring, og vet hvordan vi skal hjelpe folk med å finne sitt drømmehjem, sier Strøm. 

Boligsøkere som kommer tidlig nok inn i prosessen, får bli med på hele reisen. Det vil si at alt av materialer på gulv, vegger, bad, kjøkken, hvor mange stikkontakter du vil ha og hvor du vil ha TV-en er opp til deg. 

– Vi opplever at kundene verdsetter den tryggheten det er å kjøpe nytt hus eller leilighet med oss. Vi har blant annet egne tømrere som ofte møter kundene igjen etter huset er ferdig, noe som gir de en stolthet for arbeidet sitt. Det blir et personlig forhold, som gjør at folk føler seg godt ivaretatt, sier Strøm.

Fastpris og ingen budrunder

Når du har funnet din drømmebolig med Block Watne, kan du glede deg over at det ikke er noen budrunder, og at du har en konkret fastpris å forholde deg til. Du betaler det boligen koster, pluss eventuelle tilvalg du selv har gjort. 

– For at kunden skal være trygg på hva de signerer, sender vi kontrakten på forhånd slik at de kan lese gjennom før vi tar deg gjennom alt i det møte. Vi skjønner at det er en del å sette seg inn i, derfor lar vi folk bruke den tiden de trenger, sier hun.

Når kontrakten er underskrevet er boligen din. Det kan være lokale variasjoner på betalinger, men som oftest betaler du ti prosent av kjøpesummen når kontrakten er signert. Resten blir i de fleste tilfeller betalt når boligen står helt ferdig. 

Byggeleder vil komme med en invitasjon til et bestillingsmøte, der du sammen med selger går gjennom alle ønsker om endringer i boligen. Når du kjøper en ny bolig, kan du dermed flytte rett inn uten å måtte pusse opp et eneste rom. Det står fiks ferdig etter dine valg og ønsker. 

Med Block Watne får du også fem års reklamasjonsrett, og byggeleder kommer på en sjekk etter at du har bodd i huset i ett år. Hvis det er behov for endringer, fikser Block Watne det for deg uten ekstra kostnad.

Slik er prosessen når du kjøper ny bolig med Block Watne

Når byggeprosessen er i gang

Det tar i gjennomsnitt ett og et halvt år å ferdigstille et prosjekt, hvis du kommer inn i en tidlig fase. I mellomtiden har du alltid oversikt over papirer, tegninger og illustrasjoner digitalt på Block Watne sine sider, der du får en personlig konto. 

– Byggeleder er opptatt av at alle parter er fornøyd til enhver tid. Når den utvendige byggeprosessen er ferdig, kan du komme på en kvalitetssjekk. Da kan du sjekke at alt er som det skal med veggen, at det elektriske og rør er på plass som det skal, før veggene plates inn, sier Strøm.

– Mange ønsker å komme for å ta mål og planlegge innredning under ventetiden. Da er det bare å kontakte byggeleder for å avtale en tid.

Det vil også bli en åpen dag på byggefeltet, som gir mulighet til å hilse på de nye naboene.

Nøklene i hånden

Ventetiden begynner å nærme seg slutten, og et par uker før du kan flytte inn i den splitter nye boligen, blir du invitert til en befaring. Her kan du gå over å se at alt er som det skal.

– Det gir oss litt tid til å fikse det du eventuelt vil forandre på før overtakelse, sier hun. 

Når den store dagen er kommet og flyttelasset står klart, får du den siste omvisningen.

– Du får opplæring av ventilasjon, varmeanlegg og alt det tekniske ved huset. Du har alltid tilgang på informasjon om huset ditt på Block Watne sine nettsider, sier Strøm. 

Da er det bare å re opp sengen i din nye bolig, og sove godt med tanke på at boligen din er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene. Og om det skulle være noe, har du fem års reklamasjonsrett.

Alle prosjektene til Block Watne finner du her.

Slik er prosessen når du kjøper ny bolig med Block Watne

Illustrasjoner i artikkelen er fra Lillejordet mellom Stavern og Larvik

Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!