logo
logo
Søk i Blockwatne.no
Tilbake til prosjektsiden I nabolaget

Nedenes er idrett, båtliv og natur

Nedenes er et er godt sted å bo for store og små. Sentralt og landlig på samme tid.

FRITID = IDRETT
Vi passerer Nedeneshallen hvor det syder av liv sent og tidlig. Her holder Øyestad idrettsforening til. ØIF driver en rekke idrettsaktiviteter for barn og unge og er et viktig samlingspunkt i bydelen. Mest kjent er de for håndballen og sitt eliteserielag ØIF Arendal. Men ØIF har også en aktiv fotballklubb.

SKOLER
Nedeneshallen har barnehage og barne- og ungdomsskole som nærmeste naboer. Med gang- og sykkelsti forbi skolen har de fleste barn på Nedenes trygg og kort skolevei. Nedeneshallen har mange tilbud for barn og voksne. 

NÆRBUTIKKER
To nærbutikker betjener bydelen, Rema1000 og Kiwi. 

BÅTLIV
Nidelva bukter seg gjennom Nedenes og byr på badeplasser, båthavner og adgang til skjærgården. I Natvigverven båthavn en spasertur unna Påskedagsheia ligger fritidsbåtene tett i tett. To restauranter langs elva tilbyr mat og drikke i idylliske omgivelser.

KNUTEPUNKT
Nedenes har opplevd en betydelig vekst de siste årene og er blitt et knutepunkt. Bussmetroen går rett forbi, med avganger mot Arendal og Grimstad fire ganger i timen. Foretrekker du sykkel, kan du ta sykkelstien fatt de sju kilometerne inn til Arendal sentrum. Flybussen og ekspressbusser mellom Kristiansand og Oslo stopper i rundkjøringen ved E18.

UT PÅ TUR
Påskedagsheia ligger som en grønn oase på Nedenes. Her går det skogstier på kryss og tvers som innbyr til turer i skog og mark. Målet er gjerne toppunktet, hvor det er utsikt til havet og Torungen fyr i øst og Åmliheiene i vest.

Nabolagsprofil
Se hva naboene mener om omådet Tilbake til prosjektsiden
Til toppen
Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!