logo
logo
Søk i Blockwatne.no

Slik pynter vi våre julehus

Farger og lys gir den gode julestemningen når Wenche Sveum Eliassen får frie tøyler. Alt for å ønske mulige kjøpere velkommen til en helt spesiell julevisning.

Julehus

De siste ti årene har salgskonsulenten til Block Watne i Aust-Agder pyntet ett eller to julehus hvert eneste år. I år er det en visningsbolig på Engene Platå mellom Arendal og Grimstad som nyter godt av Wenches gode smak.

– Det handler mye om farger, lys og stemning. Jeg ønsker å lage en hyggelig atmosfære med mange fine juleting. Ikke for mye, men passe, sier Wenche, mens hun tenner levende lys i stua.

Hjem til jul

Det føles litt spesielt ut å kjøre inn på et felt under oppføring, for så å se et hus stå å skinne litt for seg selv. Her er juletreet på plass, nisser ønsker deg velkommen, og alt dette allerede før du setter foten på innsiden av døren.

Inne har julen ankommet for fullt, og selv om man aldri har vært inne i boligen før, føles det som å komme hjem til jul.

– Nå før jul er en tid på året hvor det av og til er litte grann stille. Når du da kan invitere til julevisning, så er det litt unikt i forhold til alle andre. Jeg kjenner ikke til noen andre som gjør dette. I hvert fall ikke i Aust-Ager, sier Wenche, mens hun server julekaker og kaffe.

Se film fra pyntingen av huset under.

Kjøper ferdig pyntet

For kundene gir det en helt spesiell mulighet til å finne ut hvordan man kan ha det til jul. Samtidig gir det et innblikk i hvordan smak salgskonsulenten har når det gjelder innredningsdetaljer.

– Det er nok litt av meg det her ja. Når jeg står for pyntingen er det klart det blir litt min stil, men de fleste liker det. Veldig mange spør om de kan få kjøpe julehuset. Og alle julehusene er blitt solgt. Heldigvis har jeg ikke hørt noen si at de ikke liker pyntingen, og det er jo hyggelig at man tydeligvis treffer med den.

Samtidig er det nødvendigvis ikke slik at alle kjøper med pynten, og da pakkes den forsiktig ned i påvente av neste jul. Men, det skjer ikke alltid.

– Vi har solgt hus hvor julepynten var på plass, og juletreet var ferdig pyntet.

Nøkkelklart både inne og ute

I tillegg til at julen er på plass i boligen, skiller julevisningshuset øverst på Engene Platå seg ut med at alt ser så ferdig ut. Det er en bevisst strategi fra Block Watne.

– Vi ønsker å levere en komplett bolig som er ferdig både innvendig og utvendig. Man skal slippe å ha det sånn som det var før i tiden hvor det tok ti år før man var ferdig på utsiden. Mange bodde i ei steinrøys i mange år. Det at man nå får en bolig hvor plen, hekk og belegningssteinene er på plass når man flytter inn, er noe folk setter stor pris på.

Samtidig understreker Wenche at folk selv har en mulighet til å påvirke valg både inne og ute.

– Det kommer an på hvilket tidspunkt de kommer inn på. Er man med fra et tidlig tidspunkt er det mulig å påvirke løsningene. Da kan du for den saks skyld få hva du vil. Men, standarden er i utgangspunktet veldig bra. Om du ser det rundt er det Boen parkett i alle tørre rom. Det er flott bad, flott kjøkken og fine fliser. Jeg er selv med å velger standarden, og er litt kresen.

Julehus

Står til over nyttår

I en travel hverdag føles det godt å ta noen minutter med lave skuldre i Block Watnes julevisningsbolig. Og det er nok mange som vil ta turen innom i løpet av adventstiden.

Først og fremst for å se om eneboligene og leilighetene på Engenes Platå er noe for dem. Men, kanskje også for å oppleve litt av den magiske julestemningen Wenche har fått på plass. For som julen for øvrig, er det en tidsbestemt opplevelse man kun kan få med seg for en periode framover.

– 20. januar har vi først visningshelg i det nye året. Da må alt av jul være ute, og den vanlige pynten være tilbake på plass, avslutter salgskonsulent Wenche Sveum Eliassen hos Block Watne i Aust-Agder.

Tekst og foto: Tore Myrberg
(Artikkelen er et utdrag fra artikkel i Agderposten 25.11.2017) 

Les mer om boligprosjektet på Engene her
Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!