logo
logo
Søk i Blockwatne.no

De største interiørtrendene for 2020

Vi er kommet inn i et nytt tiår, og ifølge eksperten er dette året hvor miljøbølgen vil komme for fullt også på interiørfronten. Les også hvilke farger, materialer og møbler du bør ha på radaren for det nye året.

Interiørtrender 2020

BÆREKRAFT OG NATUR: Sentralt for det kommende året vil være fokus på bærekraft og miljø, kortreiste produkter og naturlige materialer som treverk og rotting. Foto: Bolia

Nordmenn er på verdenstoppen når det gjelder oppussing. I en undersøkelse gjennomført av Fjordkraft i 2016 kommer det frem at det norske folk årlig bruker 28 milliarder kroner på innkjøp av møbler.

I samme undersøkelse svarer hele 59 prosent at de er opptatt og interessert i interiør og innredning av bolig.

Interessen for interiør og innredning har aldri vært større, og det norske folk tar raskt til seg nye trender for sesongen, enten det er sentrale farger, mønstre, dekorasjon, tapeter, belysning eller tekstiler.

Her tar vi deg gjennom noen av de kommende trendene for 2020.

Fokus på miljø og bærekraft

Interiørtrender 2020

EKSPERTEN: Tone Kroken (@tonekrok) er interiørstylist og driver selskapet Kroken og Wilhelmsen, sammen med fotograf Yvonne Wilhelmsen. Foto: Marika Mørkstøl

– Dette er året hvor miljøbølgen vil slå oss for fullt, også innen interiør. Det sentrale på interiørfronten for 2020 vil være fokus på kortreist og bruk av miljøvennlige materialer og produkter, forklarer interiørstylist, Tone Kroken.

Kroken driver nettstedet og selskapet, Kroken og Wilhelmsen, sammen med fotograf, Yvonne Wilhelmsen, og er et kjent ansikt på God Morgen Norge, der hun ofte deler tips og råd, og forteller om kommende interiørtrender.

I tråd med økt fokus på kortreist og miljø, kan hun fortelle at gjenbruk vil være sentralt for det kommende året.

– Det er så mye fint du kan gjøre for å gjenbruke møbler, produkter og materialer. Dette er vi blitt langt flinkere på i dag enn tidligere, og bruke det vi har, og det er samtidig lønnsomt for miljøet og for lommeboken, forteller interiørstylisten.

– Jeg vil nesten påstå at det å rive og kaste alt fra et fullt anvendelig bad eller kjøkken for å sette opp noe helt nytt, er harry, sier hun.

Det betyr ikke slutten for oppussing av bad eller kjøkken, men at du istedenfor å kaste alle materialer fra for eksempel det gamle kjøkkenet, gjenbruker skroget og rammeverket, og oppdater med nye fronter og benkeplater.

Samtidig vil vi se flere miljøvennlig og bærekraftig produkter i interiørbutikkene, på lik linje med det vi allerede har sett i motebransjen.

Interiørtrender 2020

BÆREKRAFT: 2020 er året hvor bærekraft for fullt vil komme på interiørfronten. Sentralt er bruk av miljøvennlige materialer og kortreist. Her ser du det økologiske sengetøyet «Juliette» fra Ellos. Foto: Produsenten

– Jeg opplever at de fleste interiørprofiler henger etter på miljø og bærekraft, som skyldes at målgruppen og kundene deres er såpass prisbevisste, men det kommer. Bærekraft er svært viktig for den yngre generasjonen, og det vil bli en økt etterspørsel etter interiørbutikker med miljøprofil, forteller hun.

Materialer og farger

Økt fokus på bærekraft følger også valget av materialer for det nye tiåret. Blant annet vil vi se mer treverk i ulike variasjoner, og organiske og naturlige materialer som keramikk, rotting, ull, skinn og lin.

– Organiske elementer, natur og treverk vil bli stort. Gjerne lyst treverk som går mot hvitt eller grått, men også treverk som er brent sort, forteller Kroken.

– Vi kommer til å ta mer av naturen inn i hjemmet, og jeg gleder meg til å se flere kjøkken i lyst og naturlig treverk. Dette vil også gjelde for garerobeløsninger og skap. Her har rotting gjort et stort comeback, og blitt veldig trendy igjen. IKEA har en serie her som er rålekker, og som gir god indikasjon på stilen.

Interiørtrender 2020
Nordic Spirit fra HTH
Interiørtrender 2020
Rotting skap fra IKEA Trend
Interiørtrender 2020
Sjenk fra Bolia

Håndverksstoffer vil vi også se mer av, og gjerne som en erstatning for velur og fløyel som har vært gjeldende en god stund.

– Gobelin - vevde veggtepper eller møbelstoff med innvevde farger og figurer, damask-mønstre og broderier er en tendens jeg har sett på internasjonale interiørmesser. Det kommer nok ikke til å ta oss like hardt som fløyel og velur, men det kan være en trend som kommer sterkt, forklarer hun.

De mørke nyansene av grått og sort vi har sett en stund, er ifølge stylisten på vei ut igjen.

– Det er vi ferdig med. Fremover vil vi se mer av beige, brunt, oker, grønt og korall. Grønn er en sentral farge for 2020, i tillegg til at nyanser av korall erstatter rosa. Blått har lenge vært med, og holder seg også gjeldende for det nye året, forklarer eksperten.

Fargene vil gjøre seg synlig på møbler, og da spesielt i form av vintagemøbler i teak, men også på tapeter, puter, pledd og tekstilsofaer.

Interiørtrender 2020
"Evening green" fra Jotun Lady er svært gjeldende, og i tråd med det økte fokuset på miljø.
Interiørtrender 2020
Oker, sammen med beige, er sentralt i tiden. Veggen er malt i "Dijon Yellow" fra Jotun

Lounge – årets største trend

Den desidert største trenden for 2020 er imidlertid loungestilen, og alt som hører med – lave og myke sofaer, flere små bord eller kafébord, dype og store lounge-stoler og flossede tepper.

– Lounging er det store og hotte for dette året, og sentralt er loungesofaen. Vi sitter ikke lenger pent i sofaen hjemme. Vi ligger i sofaen med nettbrettet, vi ser på TV, vi spiser i sofaen, vi har besøk av gjester og vi jobber fra sofaen, forteller Kroken.

– Inn i det nye året er det omtrent slutt på kombinasjonen av 2-seter og 3-seter, og inn kommer loungesofaen, som skal være stor, myk, dyp og lav.

Interiørtrender 2020

LOUNGE: Loungemøbler er det store dette året, og alt av stoler, småbord og myke tekstiler som hører hjemme i kategorien vil bli stort. Her ser du modulhjørnesofaen «Montana» fra Furniturebox. Foto: Produsenten

Andre sentale endinger

– Den skandinaviske stilen er utrolig populær over hele verden, og treffer både på den naturlige stilen og miljøaspektet. Til forskjell fra tidligere er den ikke lenger bare forbundet med Danmark, forklarer Kroken.

– Dansk design kan for mange bli kjedelig i lengden og vil bevege seg litt mer ut, mens norsk og svensk design kommer tydeligere frem. Norge spesielt viser litt mer lekenhet i uttrykk og design, og vi har mange gode norske designere, slik som Andreas Engesvik og Daniel Rybakken.

Interiørtrender 2020

NORSK DESIGN: Norsk design utmerker seg verden over, og med god grunn. Her ser du et av de siste verkene til Andreas Engesvik, sofaen Barba Fogia fra 2019. Foto: Produsenten

Av: Tone Ruud Engen/Chili Publications

Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!