logo
logo
Søk i Blockwatne.no

- Her vil jeg bo for resten av livet

I 2018 ferdigstiller Block Watne ni moderne rekkehus på Eidet utenfor Kristiansand. Helene Grindbakken (42) flyttet til området for tre år siden og er ikke i tvil – her vil hun bo for resten av livet.

- Her vil jeg bo for resten av livet

Boliger med gangavstand til badeplass og båtplass, barnehage rett utenfor døren, flotte turområder/sykkelstier og fantastisk utsikt. Dette oppsummerer Eidet rett utenfor Kristiansand. Nå kan du flytte inn i helt nye rekkehus akkurat her.


- Jeg har mine interesser rett utenfor døren, sier Helene Grindbakken (42) fra Kristiansand.

Grindbakken jobber som veileder for NAV, og sammen med datteren på ti år flyttet de inn i ny leilighet på Eidet for tre år siden. Nå er det her hun ønsker å bo for resten av livet.

- Her er det fantastiske naturområder og kort vei inn til sentrum med sykkel. Gillsvannet og badeplass ligger et steinkast unna oss, der datteren min og jeg har meldt oss inn i kajakklubben. Det finnes mange fritidstilbud for barn, som håndball og fotball. Da vi flyttet hit startet datteren min på Fagerholt Skole – en helt ny og fantastisk barneskole, forteller hun.

- Justneshalvøya er barnas bydel, sier Grindbakken.

- Her vil jeg bo for resten av livet

BOSTED FOR LIVET: Helene Grindbakken (42) og datteren på ti år flyttet til Eidet for tre år siden. De stortrives med området, og det er her de ønsker å bli resten av livet. FOTO: Privat

Nå kan du flytte til nydelige Eidet

I 2017 ferdigstiller Block Watne ni nye og moderne rekkehus i det barnevennlige området. Alle boligene består av tre etasjer med luftig takterrasse og har nydelig utsikt mot innsjøen, Gillsvannet. Noen av boligene har også utsikt mot sjøen.

- Her vil jeg bo for resten av livet

MODERNE REKKEHUS: De nye boligene er topp moderne og ferdigbygget i 2017. Alle rekkehusene har tre etasjer, to til tre bad, loftstue, takterrasse og mulighet for opp til fem soverom. ILLUSTRASJON: Block Watne

- Du får mer for pengene når du kommer litt ut av sentrum. I tillegg opplever mange at det er roligere og mer barnevennlig, sier Henrik Strand, salgskonsulent i Block Watne.

Eidet ligger seks kilometer fra Kvadraturen i Kristiansand.

Med fantastisk utsikt og flatt terreng er det ideelle forhold for å sykle inn til byen. Området er imidlertid godt tilrettelagt for kollektiv trafikk, og en busstur på et kvarter tar deg inn til Kristiansand sentrum hvert 20. minutt.

- Området er spesielt tilrettelagt for familier. Det finnes det flere barnehager og flotte lekeplasser, og det er kort vei til kyststier og natur der barn og voksne kan bruke naturen som lekeplass, forteller Strand.


- I gaten der vi bor er det ti barn i samme aldersgruppe som datteren min. Det gjør det enkelt for henne å være med venner, og det føles trygt og godt for meg, sier Grindbakken.

Samhold, godt naboskap og skogkledde åser

Et hyggelig og fredfullt område som Eidet, er imidlertid like godt egnet for eldre generasjoner. Hilda Abusland (81) flyttet inn i ny leilighet på Eidet i 2014. Hun er pensjonert sekretær og ønsket seg en lettstelt leilighet da hun ble enke.

- Eidet er en trivelig plass. Fra verandaen min hviler jeg øynene på skogkledde åser og en hyggelig lekeplass, sier hun.

81-åringen trives med å bo sammen med flere generasjoner og har etter hvert fått flere kjente i området.

- Her er det mange hyggelige naboer, og det er fint at det er så mange barn her.

Uten særlig mye trafikk, setter hun pris på det stille og rolige området. Det er lagt opp slik at bilene ikke skal være i veien for barna og Abusland lar selv bilen stå når hun skal inn til byen. Da foretrekker hun bussen.

- Med flatt terreng og korte avstander er det enkelt for meg å komme meg til bussen. Den går tre ganger i timen og utenom rushtiden bruker den et kvarter inn til sentrum. Det er billigere og jeg slipper å tenke på parkering, forklarer pensjonisten.

Moderne hus med tre etasjer og takterrasse

De romslige og moderne rekkehusene til Block Watne er forventet å være klare for nye beboere rett over sommeren. De har et brutto boareal fra 147 til 173 kvadratmeter.

Gode planløsninger sørger for at du bor åpent og trivelig i høyden. Alle rekkehusene har egen garasje, tre bad/dusj/toalettløsninger, åpen stue- og kjøkkenløsning og takterrasse.

- Noen av boligene kan også friste med eget kjøkken til takterrassen, forteller Strand.

- Her vil jeg bo for resten av livet

HUS MED TAKTERRASSE: Alle boligene har egen takterrasse med kveldssol og utsikt utover Gillsvannet. Enkelte av dem har også eget kjøkken tilknyttet uteområdet. ILLUSTRASJON: Block Watne

Dette kommer godt med i sommerhalvåret når du kan nyte kveldsolen og utsikten på den vestvendte takterrassen. Med gangavstand til båtplass og fine badeplasser ved Gillsvannet og sjøen, finnes det imidlertid store muligheter for aktiviteter gjennom sommeren.

Store fordeler ved å kjøpe ny bolig

I tillegg til fine naturområdet og kort vei inn til sentrum, er det mange fordeler ved å kjøpe ny bolig fremfor brukt, forklarer Strand.

- Det er blant annet lav dokumentavgift. Du betaler kun 2,5 prosent av tomteverdien og ikke av hele kjøpesummen som ved kjøp av bruktbolig. Her er det store summer å spare.

Ved kjøp av ny bolig er det minimalt med vedlikehold og du slipper budrunde. Alle boligene selges til fastpris, og ettersom alt er nytt trenger du ikke tenke på oppussing på lang tid fremover.

- Her vil jeg bo for resten av livet

KJØPE NY BOLIG: Det har sine fordeler å kjøpe ny bolig. Dokumentavgiften er lavere og det krever langt mindre vedlikehold etter overtakelse. I tillegg gir strenge krav etter nyeste byggeforskrifter lavere bokostnader. Illustrasjon: Block Watne

- Nye boliger er underlagt strenge krav til isolasjon og varmegjenvinning etter de nyeste byggeforskriftene. Dette betyr energieffektive boliger og lave kostnader til oppvarming, sier Strand.

Nye boliger har også inntil fem års reklamasjonsrett.

- Det jeg liker best ved å flytte inn i en ny bolig er at det ikke er noe vedlikehold. Det er ideelt for meg som er alene. Også er det noe eget ved å være den første som flytter inn, da føler du virkelig at det er ditt eget, sier Helene Grindbakken.

- Her vil jeg bo for resten av livet

GILLSVANNET: Boligene ligger rett ved innsjøen Gillsvannet, der det er badeplasser, kajakkpadling og muligheter for båtplass. Det er også gangavstand til sjøen fra området. FOTO: Block Watne

Mer om boligene fra Block Watne

Rekkehusene ligger idyllisk til i Eidsdalsheia på Eidet, seks kilometer nordøst for Kristiansand sentrum. Herfra kan du se utover det store Gillsvannet. Eidet byr på rikelige muligheter for rekreasjon med sine store friluftsområder og nærhet til kyststi og Jegersberg lysløype.

Med Kristiansand innenfor bil-, buss-, og sykkelrekkevidde, mangler du verken kulturtilbud eller andre byopplevelser. Her er sørlandsidyllen komplett.

TRANSPORT: Bussholdeplass på området, tar deg til Kristiansand sentrum på få minutter. Her ligger Kristiansand stasjon og rutebilstasjon side om side.

SKOLE: Det finnes flere barnehager og barneskoler innenfor en radius på en drøy kilometer. Kristiansand Katedralskole og Universitetet er i sykkelavstand fra Eidsdalsheia.

FRITID: Her er det plass nok til gående, løpende og syklende. Fotballspillere kan tusle eller sykle til Fagerholtbanen, mens golfere gjerne tar turen til Bjaavann Golfklubb eller Kristiansand Golfsenter. Ellers er det kort vei til Kristiansand, med alt det en storby har å by på.

Les mer om boligene, last ned prospekt og se priser

Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!