logo
logo
Søk i Blockwatne.no

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

OBOS-medlemmer har forkjøpsrett når nye OBOS Block Watne-boliger legges ut for salg. OBOS Block Watne eies 100 prosent av OBOS, og som OBOS-medlem har du forkjøpsrett på alle våre nye boliger som legges ut for salg.

Hva betyr forkjøpsrett?

Forkjøpsrett betyr at du som OBOS-medlem kan velge bolig før alle andre som ikke er medlem i OBOS. Dette gjelder ved salgsstart på våre nye boliger. Hvis flere medlemmer melder sin interesse er det den som har lengst ansiennitet som får boligen. For å kunne bruke forkjøpsretten må du melde din interesse innen fristen som er oppgitt ved hver salgsstart. Det er ikke bindende å melde forkjøpsrett.

Fristen vil som regel være senest klokken 12 dagen før salgsstart hvis dette er en ukedag. Hvis salgsstarten skjer i helgen, vil fristen for å melde forkjøp som oftest være senest kl. 12 på torsdag. Fristen blir opplyst på prosjektets hjemmeside.

Forkjøpsrett ved salgsstart

Hva skjer etter fristens utløp?

For å benytte forkjøpsretten må du møte opp ved salgsstart og ha med gyldig finansieringsbevis fra en låneinstitusjon. Har du lengst ansiennitet som OBOS-medlem vil du bli kontaktet på salgsmøtet for å skrive kontrakt. Har du kortere ansiennitet, vil du bli kontaktet for å velge en annen bolig.

Alle salgsstarter vil bli annonsert i god tid på www.blockwatne.no. Noen salgsstarter vil også bli annonsert i OBOS-bladet.

Salgsstart holdes oftest i OBOS Block Watnes lokaler eller i en visningsbolig.

Lyst til å bli OBOS-medlem?

Det kan lønne seg å være OBOS-medlem - her er det mange fordeler. Les mer om medlemskap

Trenger du lån?

OBOS-banken tilbyr et gunstig nyboliglån som gjør det lettere å kjøpe bolig som er under oppføring. Du får opptil 30 års nedbetalingstid og lån inntil 75 prosent av kjøpesummen.

Det er vanlig å betale høyere rente på den delen av lånet som overstiger 75 prosent. Med OBOS Nyboliglån får du samme, gode rente på hele beløpet, også i mellomfinansieringsperioden.

Les mer om OBOS Nyboliglån her

Forkjøpsrett ved salgsstart
Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!