Søk i Blockwatne.no

Asper Hageby - Block Watnes storsatsning i Ullensaker

Asperjordet på Kløfta skal i fremtiden huse 300 nye boliger, og barnehage. Det som skal bli en helt ny bydel i området, har fått mye oppmerksomhet. Her er omtalen prosjektet fikk i Romerikes Blad.

Ullensaker, Asper Hageby, Block Watne, nye leiligheter

(Kilde: Romerikets Blad 13.12.2016) 

Asper Hageby gir kvaliteter til Kløfta

– Vi jobber for at dette skal bli et godt prosjekt som gir noen kvaliteter til Kløfta, sier prosjektutvikler Henry Dahl Johansen i Block Watne Romerike.

Allerede i 2005 skrev RB om de 300 planlagte boligene på Asperjordet bak det gamle KB-senteret. Da var haken at grunneierne mest sannsynlig måtte vente til 2012 før den første boligblokka stod klar.

– Det har tatt tid, og det er fortsatt en kontinuerlig prosess med den forestående detaljreguleringen, som både kommunen og fylkesmannen blir en del av, sier Dahl Johansen.

Etter at selskapet kom til enighet med grunneierne i januar i år har det derimot gått svært raskt. I løpet av 2017 skal området på Kløfta, som har fått navnet Asper Hageby detaljreguleres. Utviklerne håper på byggestart i 2018.

– Men det er forutsatt at planprosessen går som forutsatt, sier Dahl Johansen. Grunneierne skal også ha fått sett forslaget som nå foreligger og skal ifølge prosjektutvikleren være svært godt fornøyd med resultatet.

140 nye leiligheter

Byggingen av Asper Hageby vil foregå i tre til fire byggetrinn. De høyeste boligblokkene vil bli på inntil seks etasjer, mens de minste blir på tre etasjer. Allerede i 2020 tror han at 140 boenheter vil stå klare.

– Utviklingen av leilighetsprosjektet vil gå over lang tid. I byggeplanen planlegger vi arbeider helt til 2030, men dette kan endre seg veldig raskt. Vi tror at det vil ta mellom sju til ti år å få ferdigstilt hele prosjektet Kløfta. Mellom 30–50 leiligheter er planlagt solgt hvert år for å opprettholde framdriften på prosjektet. I tillegg til boligene er det også planlagt en barnehage på det 38 dekar store området på Kløfta.

Grønne uteområder

I planleggingen har føringer fra kommunene vært med på å skape et urbant miljø med store grøntarealer. Asper Hageby på Kløfta vil også få parkeringsplassene under bakken.

– Dette er bydelsutvikling med enkelte urbane konsepter og vi er opptatt av å få en riktig boligmiks, som bidrar til at flere generasjoner ønsker å bosette seg her, sier Dahl Johansen.

Block Watne mener å ha sett en endring i hva de ulike aldersgruppene foretrekker av boliger og er derfor i gang med å bestemme hvordan de forskjellige leilighetene vil se ut.

– Vi gjør dette for å finne det riktige spennet aldersmessig. Slik at det ikke bare blir pensjonister eller unge som kjøper boliger her.

Stor tro på Kløfta

Selskapet satser stort på Øvre Romerike og da spesielt i Ullensaker kommune.

– Vi er allerede i gang med salget av Trollskogen på Kløfta og har også flere andre prosjekter underveis. Jeg tror det er viktig at Kløfta ikke blir liggende i skyggen av regionalbyen som Jessheim har blitt.

Spesielt er det tilgangen til kollektivtrafikk og Kløfta togstasjon som gjør at Block Watne ser på Kløfta som veldig attraktivt.

– Mange ser utenfor Stor-Oslo og da er kollektivtrafikken svært viktig for mange. Det har vært en enorm vekst på Nedre Romerike og jeg tror den veksten vil fortsette på Øvre i årene framover.

(Kilde: Romerikets Blad 13.12.2016) 

Henry Dahl Johansen, prosjektleder i Block Watne
Henry Dahl Johansen, prosjektleder i Block Watne
De nye leilighetene i Asper Hageby ligger sentralt ved Kløfta stasjon
Sentralt ved Kløfta stasjon
Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!