Søk i Blockwatne.no

Block Watne satser stort i Ullensaker

På Asperjordet i Kløfta har Block Watne planlagt å bygge 300 nye boliger og barnehage. De ser for seg en helt ny bydel av nye leiligheter.

Ullensaker, Asper Hageby, Block Watne, nye leiligheter

Asper Hageby gir kvaliteter til Kløfta

– Vi jobber for at dette skal bli et godt prosjekt som gir noen kvaliteter til Kløfta, sier prosjektutvikler Henry Dahl Johansen i Block Watne Romerike. Allerede i 2005 skrev RB om de 300 planlagte boligene på Asperjordet bak det gamle KB-senteret. Da var haken at grunneierne mest sannsynlig måtte vente til 2012 før den første boligblokka sto klar. – Det har tatt tid, og det er fortsatt en kontinuerlig prosess med den forestående detaljreguleringen, som både kommunen og fylkesmannen blir en del av, sier Dahl Johansen. Etter at selskapet kom til enighet med grunneierne i januar i år har det derimot gått svært raskt. I løpet av 2017 skal området, som har fått navnet Asper Hageby detaljreguleres. Utviklerne håper på byggestart i 2018. – Men det er forutsatt at planprosessen går som forutsatt, sier Dahl Johansen. Grunneierne skal også ha fått sett forslaget som nå foreligger og skal ifølge prosjektutvikleren være svært godt fornøyd med resultatet.

140 leiligheter

Byggingen av prosjektet vil foregå i tre til fire byggetrinn. De høyeste boligblokkene vil bli på inntil seks etasjer, mens de minste blir på tre etasjer. Allerede i 2020 tror han at 140 boenheter vil stå klare. – Utviklingen av prosjektet vil gå over lang tid. I byggeplanen planlegger vi arbeider helt
til 2030, men dette kan endre seg veldig raskt. Vi tror at det vil ta mellom sju til ti år å få ferdigstilt hele prosjektet. Mellom 30–50 enheter er planlagt solgt hvert år for å opprettholde framdriften på prosjektet. I tillegg til boligene er det også planlagt en barnehage på det 38 dekar store området.

Grønne uteområder

I planleggingen har føringer fra kommunene vært med på å skape et urbant miljø med store grøntarealer. Prosjektet vil også få parkeringsplassene under bakken. – Dette er bydelsutvikling med enkelte urbane konsepter og vi er opptatt av å få en riktig boligmiks, som bidrar til at flere generasjoner ønsker å bosette seg her, sier Dahl Johansen. Block Watne mener å ha sett en endring i hva de ulike aldersgruppene foretrekker av boliger og er derfor i gang med å bestemme hvordan de forskjellige leilighetene vil se ut.

– Vi gjør dette for å finne det riktige spennet aldersmessig. Slik at det ikke bare blir pensjonister eller unge som kjøper boliger her.

Stor tro på Kløfta

Selskapet satser stort på Øvre Romerike og da spesielt i Ullensaker. – Vi er allerede i gang med salget av Trollskogen på Kløfta og har også flere andre prosjekter underveis. Jeg tror det er viktig at Kløfta ikke blir liggende i skyggen av regionalbyen som Jessheim har blitt. Spesielt er det tilgangen til kollektivtrafikk som gjør at Block Watne ser på Kløfta som veldig attraktivt. – Mange ser utenfor Stor-Oslo og da er kollektivtrafikken svært viktig for mange. Det har vært en enorm vekst på Nedre Romerike og jeg tror den veksten vil fortsette på Øvre i årene framover.

(Kilde: Romerikets Blad 13.12.2016) 

Henry Dahl Johansen, prosjektleder i Block Watne
Henry Dahl Johansen, prosjektleder i Block Watne
De nye leilighetene i Asper Hageby ligger sentralt ved Kløfta stasjon
Sentralt ved Kløfta stasjon
Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!