logo
logo
Søk i Blockwatne.no

Begbyåsen: Fantastisk utsikt til by og natur

Virkeliggjør drømmene med byens råeste utsikt fra Begbyåsen … og få en enda bedre helse på kjøpet.

Helt ny bolig med unik utsikt?

Er du klar for ny bolig på en vestvendt tomt med 180 graders panoramautsikt? Her kan du få muligheten til dyrke familielivet og gi barn eller barnebarn et trygt og godt miljø. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Storslått utsikt til by og natur fra Begbyåsen

Drømmen blir virkelighet når OBOS skal bygge rundt 220 leiligheter og Block Watne skal bygge ca 200 småhus og eneboliger med fantastisk utsikt over Fredrikstad.

Helse på grønn resept får du dessuten gratis i Begbyåsen, for det er nemlig en klar sammenheng mellom god helse og vakre omgivelser. Her kan du bo i et moderne område der du har alle forutsetninger for å leve lykkelig, enten du er singel, tilhører en barnefamilie eller er en senior på utkikk etter en enklere hverdag.

Perfekt for seniorer

Naturskjønne Begbyåsen i Fredrikstad, ligger bare 15 minutters gange fra Gamlebyen. Tilhører du gruppen av godt voksne innbyggere i Fredrikstad, vil Begbyåsen bli et fantastisk sted å bo. Med sine lettstelte og moderne boliger bør du allerede nå vurdere å investere i de perfekte omgivelser for et trygt seniorliv.    

God utsikt = bra helse 

Hus og leiligheter med god utsikt er vanligvis de mest populære. Det er det gode grunner til, fordi god utsikt og natur er bra for helsen din, i hvert fall hvis man skal tro på forskning som er knyttet til effektene utsikt har på helsen.  

Bare det å se natur kan være nok til at du føler deg bedre. De som bor i områder som er fine, opplever egen helse som bedre enn de som bor i mindre pene omgivelser. Så la oss minne om noen av de mange godene du får i Begbyåsen: utsikt, utsikt og atter utsikt. Byens flotteste sådan!

Grønne miljøer senker blodtrykket

På andre siden av grensen, drøyt seks timers kjøring fra Begbyåsen, jobber Terry Hartig. Han er professor i miljøpsykologi ved universitetet i Uppsala, og har i flere studier dokumentert at naturen har en helsebringende effekt. Noen av de mest interessante funnene hans er at mennesker, som oppholder seg i boliger med utsikt til natur, opplever at blodtrykket synker raskere etter en stresset situasjon sammenlignet med de uten utsikt.

I en artikkel som kan leses på forskning.no forklarer Mari Sundli Tveit, rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige (NMBU) hvor mye omgivelsene påvirker helsa vår, både fysisk og psykisk.

-Det finnes mye forskningsbasert dokumentasjon på hvordan det skjer, ofte på mer direkte måter enn man tror. Det gir positive helseeffekter bare å ha utsikt til grønne miljøer. Kjente effekter er raskere bedring etter stress og mental utmattelse, forteller hun.

Til og med barna blir ifølge studier smartere av utsikt. En amerikansk undersøkelse viste at barn bosatt i en by, som hadde daglig utsikt til naturen, utførte en rekke psykologiske tester bedre enn de som ikke hadde naturomgivelser.

Den sosiale kapitalen styrkes

I tillegg fremgår det av ulike undersøkelser at den fysiske helsen påvirkes av støy, utslipp, nærhet til parker og grøntområder, nærhet til private og offentlige tjenester og tilgang til kollektivtransport. Den mentale helsen påvirkes på sin side av identitet, tilhørighet, status, trygghetsfølelse og opplevd mening.

Alle de ovennevnte faktorene vil bli viktige kvaliteter i den storstilte utbyggingen av Begbyåsen. Fordi både Block Watne og OBOS er opptatt av trivsel når de planlegger nye boligfelt.  

Les mer om boligområdet på Begbyåsen

Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!