logo
logo
Søk i Blockwatne.no

Arkitektens tanker om Sørbøhagane

– Her er det godt tilrettelagt for at du kan leve et enkelt og godt liv.

Sandnes er blant de raskest voksende byene i Norge. Derfor var det naturlig for oss i OBOS Block Watne å bidra til å skape nye nabolag og boligdrømmer i dette flotte området.

Sørbøhagane blir et godt, trygt og spennende sted å bo, i underkant av tre kilometer fra Sandnes sentrum. Her bygges det to nye boligblokker med moderne leiligheter i ulike størrelser som passer til alle aldre og livssituasjoner.

– Dette er et attraktivt boligområde som ligger sentralt i forhold til sentrum, og som har gode bussforbindelser til byen. Her kan du nyte roen i de flotte omgivelsene, men likevel komme deg raskt inn til alle severdigheter i byen, forteller Tori Austli, arkitekt i OBOS Block Watne.

Arkitektens tanker om Sørbøhagane

Generøs takhøyde og gode oppholdsarealer

Tomten for boligprosjektet er åpen og luftig og vil gi beboerne god utsikt utover i landskapet, med utsikt til Stokkalandsvatnet i Sør og Sandnes sentrum i Nord.

– Leilighetene varierer i størrelse fra 45 til 138 kvadratmeter. Uansett størrelse på leiligheten har vi imidlertid jobbet for å skape smarte planløsninger som gir alle leilighetene en romslig og luksuriøs følelse, med generøs takhøyde og gode oppholdsarealer, sier Austli.

Et viktig moment for boligene har vært å sørge for store og flotte balkonger med gode solforhold, og at sentrale oppholdsrom slik som stue har god utsikt utover landskapet.

– Kjøkkenet er designet med en åpen løsning mot stuen, men er likevel delt inn i naturlig soner slik at det føles adskilt selv om det er i samme rom, forteller arkitekten.

Frodig og grønt naturlandskap

Sørbøhagane utvikles med utgangspunkt i et grønt og frodig kulturlandskap, med baner for fotball, BMX, sandvolleyball, tennis og basketball, i tillegg til treningsapparater, skatepark, benker, flere lekeplasser og sittegrupper.

– Vi har et godt samarbeid med andre aktører i området for å skape gode fellesområder og lekeplasser på det flotte tunet i senter av området, der beboerne i boligblokkene kan ha en felles møteplass, sier Austli.

– Fasaden på boligblokkene vil i hovedsak bestå av naturlige farger og materialer i treverk som passer inn med området, og som oppleves naturlig.

Hva håper du blir opplevelsen til menneskene som skal bo her?

– Jeg håper de vil oppleve det som trygt og fint å bo her. At boligen oppleves som romslig og at de er stolte av leiligheten sin og vil vise frem den flotte balkongen og utsikten til venner og familie. Alle skal kunne bo her uansett alder, og det skal være tilrettelagt for at du skal kunne leve et enkelt og godt liv her, avslutter arkitekten.

Finn din bolig på Sørbøhagane her
Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!