logo
logo
Søk i Blockwatne.no

Arkitektens tanker om Engene Platå

– Uteområdene lar deg følge solen og utsikten gjennom hele dagen.

Engene Platå blir et nytt og sjarmerende nabolag med alle egenskaper det fantastiske Sørlandet er kjent for. Her bor du i frisk sjøluft med utsikt utover havet og til Torungen Fyr, og med kort vei til et fristende kveldsbad eller fiskelykke.

Engene ligger sentralt til mellom Arendal og Grimstad, og har etablert seg som et nytt og populært boligområde. Her vil du bo landlig, men likevel ha kort vei til alt du måtte ønske av servicetilbud.

Arkitektens tanker om Engene Platå

– Det unike med denne tomten er havet og landskapet, så vi har forsøkt å ivareta havutsikten og nærheten til naturen, forteller Maria Gracheva, arkitekt i OBOS Block Watne. 

– Vi har skapt praktiske uteområder som lar deg komme tett på naturen, og oppholdsrom med store vinduer som ivaretar og rammer inn den flotte utsikten. Boligene har en terrasse på nærmere 34 kvadratmeter over garasjen og en egen balkong tilknyttet hovedsoverommet som lar deg følge utsikten og solen gjennom dagen, sier hun.

I tillegg har du som kunde mulighet til å gjøre tilvalg for en ekstra terrasse innfelt i taket av toppetasjen med panoramisk utsikt over landskapet.

Arkitektens tanker om Engene Platå

En bolig som passer dine behov

Det nye feltet på Engene Platå består av 10 enheter og to forskjellige typer boliger. Seks frittliggende eneboliger på 116 kvadratmeter og fire frittliggende eneboliger på 145 kvadratmeter.

– For boligene på 116 kvadratmeter har vi vektlagt smarte løsninger, og sørget for å skape romslige kjøkkenløsninger med åpen løsning ut mot stue og spisestue. Kjøkkenet er lagt til andre etasje slik at den solrike balkongen over garasjen blir lett tilgjengelig, sier Gracheva.

– Eneboligene på 145 kvadratmeter er livsløpsboliger, der alle nødvendigheter er lagt til første etasje av bygget. Boligen har fire soverom, terrasse på plen og romslig stue med utgang til takterrasse over carport.

Eneboligene har en klassisk og tidløs fasade. Arkitekten har likevel gitt dem et moderne preg ved å kombinere stående og liggende kledning, som gir husene et mer interessant og spennende uttrykk. Planløsningen er designet for at den kan tilpasses livssituasjonen, med lettvegger som kan fjernes hvis barna skal flytte ut og du ønsker å utvide et soverom.

– Dette er en bolig du kan tilpasse dine behov, forteller hun.

Hva håper du blir opplevelsen av boligene til menneskene som skal bo her?

– Her har du muligheten til å bo i nærheten av storbyen, og med kort vei til naturen. Dette er et område der du virkelig kan få ro, puste ut og slappe av, og det håper jeg menneskene som flytter inn vil føle på, sier hun.

Finn din bolig på Engene Platå
Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!