logo
logo
Søk i Blockwatne.no

Med ansvar for Norges største boligprosjekter

Det er nok mange som ikke vet at Block Watne har et stort team med arkitekter og konstruktører som prosjekterer alt bedriften bygger i det ganske land. Her møter du to av arkitektene, som forteller om hvordan det er å jobbe i en stor og tradisjonsrik bedrift.

Arkitektavdelingen

Elsker å jobbe med boliger

Haris Ramic og Mai Yoon jobber begge som arkitekter i prosjekteringsavdelingen til Block Watne, midt i Oslo sentrum. De startet nesten samtidig for litt over to år siden, men har ganske forskjellig bakgrunn.

– Jeg har jobbet som arkitekt i 18 år nå. Jeg utdannet meg i San Francisco og jobbet i New York de fire første årene etter endt utdanning. Så flyttet jeg tilbake til Norge og har siden gjort mye forskjellig, forteller Yoon.

Hun har blant annet jobbet på store prosjekter som Veterinærhøgskolen på Ås og kontorer for Statoil, Hydro og Telenor.

– Flere av kontorene jeg har jobbet med tidligere har vært forholdsvis små, i tillegg til at jeg har drevet for meg selv og som frilanser i noen år. Å jobbe hos Block Watne er derfor ganske annerledes fra min tidligere erfaring, sier hun lattermildt.

Arkitektavdelingen

Arkitet i Block Watne, Mai Yoon, elsker å jobbe med boliger.

– Hva fikk deg til å søke deg til prosjekteringsavdelingen i en såpass stor bedrift?

– Jeg har alltid likt å jobbe med boliger, det er det som ligger mitt hjerte nærmest. Block Watne gir meg muligheten til å jobbe utelukkende med det, svarer Yoon.

Ramic på sin side, kom rett fra skolebenken.

– Prosjekteringsavdelingen appellerte spesielt til meg på bakgrunn av det tverrfaglige miljøet med arkitekter og ingeniører i samme kontorlandskap, og på samme team. Jeg har nemlig en utdannelse som både arkitekt og ingeniør, forteller han.

Han legger til at Block Watne var et kjent navn. Han hadde inntrykk av at de bygget mange boliger i løpet av et år.

– Jeg satt inne med en tanke om at de var en slags ferdighus-bedrift, men der tok jeg feil. Jeg ante ikke at man ville få så mye ansvar så tidlig!

Det kan Yoon skrive under på.

– Vi tegner ikke ferdighus lenger. Vi jobber mer kreativt med boligutvikling.

Jobber alltid med flere prosjekter samtidig

Nettopp «ansvar» er et stikkord som går igjen når prosjekteringsavdelingen omtales av de ansatte.

Ramic forteller at du raskt blir kastet ut i ting når du begynner som arkitekt her.

– Du får mye ansvar tidlig her. Men vi er alltid en hovedarkitekt og en bi-arkitekt på alle prosjekter, derfor har du alltid noen å sparre og diskutere med, sier han.

Ramic trekker frem et prosjekt han ofte tenker tilbake på.

– Da jeg var ganske fersk ble jeg tildelt et stort prosjekt. Det skulle konstrueres og bygges et felt på 14 eneboliger i et ganske vrient terreng, med relativt utfordrende krav til funksjon og utforming. Det var en stor utfordring, forteller han.

– Det er faktisk det prosjektet jeg har vært på som hittil har vært det mest krevende, men nettopp derfor var det også en god følelse da jeg klarte å få det i land. Ansvaret føltes nesten for mye da det stod på, men ikke mer enn at jeg klarte det, sier Ramic og smiler stolt.

– Hva jobber dere med akkurat nå?

– Vi har alltid flere prosjekter gående samtidig. Akkurat nå sitter jeg med en kjede av eneboliger, et leilighetsbygg og et stort felt med flermannsboliger. Det blir en del jobbing, men prosjektene er i ulike faser, så det går fint an å kombinere, forteller han.

Yoon på sin side jobber med tre blokker, et byggefelt med tomannsboliger, et leilighetsbygg og noen eneboliger.

– Jo, nå kom jeg på enda et prosjekt jeg sitter på! To rader med rekkehus og fem eneboliger. Da gjelder det å holde tunga rett i munn, sier hun og ler.

Arkitektavdelingen

Arkitektene i Block Watne får prøvd seg på mange typer prosjekter og boliger.

– Hva er et typisk prosjekt du synes er gøy å jobbe med?

– Jeg har vært på prosjekter hvor prosjektlederen sier at “her bygges det så mye nytt og spennende , så her må vi ta et skritt opp og gjøre noe som virkelig skiller seg ut”. Det er en morsom utfordring man gjerne vil ha som arkitekt, sier Yoon.

Leter etter flere nye arkitekter

Yoon og Ramic forteller at prosjekteringsavdelingen nå er på utkikk etter flere arkitekter til teamet.

– Hvorfor skal man søke seg til Block Watne?

– Jeg har tidligere jobbet med å tegne boliger hvor alt går på minimumskravet, og du tenker “dette kunne jeg aldri bodd i selv”. Sånn er det ikke her. Boligene vi leverer er av høy kvalitet, med fleksible og gode planer, forteller Yoon.

Hun legger til at det også er en del reisevirksomhet i jobben.

– Vi er alltid ute på befaring på tomtene før vi starter en jobb, og besøker også bedriftskontorene. Man får sett mye av Norge.

Ramic legger til at miljøet på jobb er veldig godt.

– Det er en veldig hyggelig gjeng. Siden vi sitter sammen med konstruktørene er det alltid enkelt å få svar på ting raskt og det er mye kunnskapsdeling. I tillegg har vi en veldig variert arbeidshverdag som du stort sett strukturerer selv.

Block Watne er på utkikk etter både nyutdannede og erfarne arkitekter.

Høres det interessant ut? Send en mail til Kaja.Flaten@blockwatne.no!

Her kan du se alle våre prosjekter
Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!