logo
logo
Søk i Blockwatne.no

Kjøpe bolig? Her er 8 grunner til å flytte utenfor byen

Visste du at nærhet til naturen forlenger livet? Eller at tilgang til egen hage bidrar til bedre helse og trivsel? Her er 8 gode grunner til at mange er lykkeligere på landet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er flere som forteller om en mye bedre hverdag og mer trivsel etter at de flyttet ut av byen. Da vi tidligere snakket med Cecilia Brodal, som sammen med mann og to barn flyttet fra Oslo til Kråkerøy, konstaterte hun:

- Vi kunne egentlig ikke hatt det bedre enn vi har det nå, da vi flyttet på landet. Både barna og vi voksne stortrives med større plass, større kjøkken, og ikke minst trygge oppvekstvilkår, sier Cecilie.

Det er flere grunner til hvorfor man trives utenfor byen. Her er 8 av dem:

1. Tilgang til natur gjør livet ditt lengre

Tilgang til grøntarealer og natur som legger til rette for fysiske aktiviteter er viktig for trivsel. Forskning har vist at naturen har en positiv påvirkning på vår mentale helse ved at vi blir mindre stresset og i bedre humør (kilde).           

En Harvard-studie fra 2016 forteller at folk som bor med tilgang til mye natur lever lengre. En skotsk studie kom frem til det samme: Folk som bor nærme grøntområder er ikke så ofte syke, selv om de ikke brukte områdene. (Kilde)

På landet får man enkel tilgang til naturen, gjerne rett utenfor døren, og det er bra for både helsen og trivselen din.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Egen hage eller tilgang til en hage gir deg bedre helse og trivsel

Når man bor utenfor byen kan man også få tilgang til egen hage. I likhet med naturen, så har hagearbeid en overveldende positiv effekt på helsen. (Kilde)

Ifølge forskning fra den danske legen og professoren Bente Klarlund Pedersen reduserer man risikoen for å bli rammet av depresjoner, angst eller uønsket vektøkning. I tillegg er det fysiologiske fordeler ved hagearbeid, blant annet ved at man forbrenner kalorier. (Kilde)

3. Luftkvaliteten kan være bedre utenfor byene

Trær og planter bidrar til renere luft og mindre forurensing. På landet er det også mindre biltrafikk, som gjør luftkvaliteten bedre enn i byene. (Kilde)

I april var det røde varselnivåer for luftkvaliteten i flere norske storbyer, blant annet Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. I helgene blir det færre biler på veiene i storbyene og dermed også mindre forurensning, men da stiger nivået andre steder som byene langs E18 i Telemark i tillegg til Kristiansand og Bærum. Elverum og Lillehammer er også steder hvor farenivået kan være høyt ved forskjellige tidspunkter.

På høye nivåer anbefaler Folkehelseinstituttet at barn og voksne med luftveislidelser reduserer utendørsaktiviteten. Dette er noe man ikke trenger å bekymre seg like mye for utenfor byene, og igjen fører til mindre bekymringer.

4. Godt nabofellesskap

Å bo utenfor byen er ofte assosiert med dugnadsånd og nabofellesskap hvor «alle kjenner alle». Dette gir et grunnlag for et sosialt nabolag for man har tillit til naboene og føler en tilhørighet. 

Ifølge Koen Steemers, professor i bærekraftig design ved University of Cambridge, er et sosialt nabolag preget av mangfold bra for vår trivsel.

Et nabolag hvor «alle kjenner alle», hvor det bor både eldre, voksne og barn, skaper et godt bomiljø som gjør deg til et gladere menneske. (Kilde)

5. Bedre økonomi for mange

Mange sparer penger på boligkjøpet utenfor byen. Når man bor trangt og ønsker en mer romslig bolig, kan det det raskt bli svært dyrt å kjøpe bolig i byene.

Nationen rapporterte i 2015 at det er tre ganger høyere prisstigning på boliger i byen enn utenfor byen. (Kilde)

Fra november 2015 til november 2016 steg prisene i Oslo med hele 22 prosent, og tosifret prisstigninger så man også i Drammen, Moss, Hamar og Skien.

6. Muligheter for mer plass

Ifølge SSB bor 11% av befolkning for trangt, og i Oslo bor 20% av befolkning i trangbodde boliger. (Kilde)

I Block Watne tilpasser vi oss behovene til ulike livsfaser og familiesituasjoner, og bygger derfor arealeffektive planløsninger. Med det har du god plass gjennom boder, walk-in-garderobe, vaskerom og carport. I tillegg legge vi til rette for godt med uteplass med fellesarealer og uteområder rundt boligene. 

7. Gode oppvekstvilkår

Det oppfattes ofte sånn at det er bedre å vokse opp utenfor byen, men det er ikke funnet noen fasitsvar på hvor barn har det best. Den eneste fellesnevneren man har funnet er at gode oppvekstvilkår kommer fra gode miljøer. Likevel bidrar tilgangen til natur, fellesarealer og godt nabofellesskap til en generell god oppvekst for barna.

Det er også påvist at barn som vokser opp utenfor byen er mindre sårbare for allergier og astma på lang sikt på grunn av balansen med bakterier og pollen, som styrker immunforsvaret. (Kilde)

8. Trygghet for barn og voksne

Når vi i Block Watne utvikler boligprosjekter er trygghet for barn og voksne et viktig fokus.
Det handler om alt fra lekeplasser, belysning, trafikksikre internveier og trygge fellesområder. Ifølge Trygg Trafikk er dette viktige tiltak for å skape trygge skoleveier. (Kilde)

SSB forteller også skjer hvert femte lovbrudd i Oslo. De tretten mest befolkede kommunene, med mer enn 50 000 innbyggere, har gjennomsnittlig mer enn dobbelt så mange registrerte lovbrudd enn steder med mindre enn 5 000 innbyggere. (Kilde)

Utenfor byene, hvor det er lavere innbyggertall, er det færre lovbrudd. Det legger til rette for trygghet og trivsel for alle, og spesielt familier!

Vi bygger utenfor bykjernen

Block Watne tilbyr et stort mangfold av boliger utenfor byen på flere steder rundt omkring i landet. Vi planlegger og bygger forskjellige boligtyper som skal imøtekomme ulike livsfaser og behov på en best mulig måte. Enten du foretrekker leilighet eller enebolig, beliggenhet nærme sjøen eller skog og mark, så finner du din nye bolig på Block Watne.

Les mer om å flytte til ny bolig:

Q N
Meld meg på nyhetsbrev
Q
Takk for din påmelding!